top of page
designcrowd_000xg14ccmf9c0sg34zhyxgrjf_i

Reis mee naar Colombia, het epicentrum van Latin dans!


Hola mi gente linda! 
 

Mijn naam is Pieter Hupkes en QUIMBARA Salsa Tours is in 2022 door mij opgericht. Ik heb in de periode tussen 2011 en 2015 in Colombia gewoond en daar verliefd geworden op het prachtige diverse land, de kleurrijke cultuur, de vriendelijke, warme mensen en natuurlijk het vurige salsadansen. Ieder jaar ben ik weer in Colombia te vinden, de liefde voor dit land gaat nooit voorbij!

 

Ik ben QUIMBARA begonnen met het idee salsadansliefhebbers

mee te nemen naar mijn geliefde Colombia en hen kennis te laten

maken met dit fantastische land en haar unieke salsastijl.

 

In werk ik samen met de Colombiaanse Laura Vega, een goede

vriendin die ik begin in 2011 leerde kennen in het hostel waar ik

verbleef en zij manager was. We hadden direct een goede klik en zijn

sindsdien amigos por la vida! Laura runt inmiddels al een aantal jaar

haar eigen tour operator business: Boogaloo Travel en heeft de juiste

contacten in de hotellerie en privé transport waardoor we met onze

tour samenwerken met de fijnste hotels en uiterst comfortabel vervoer.

 

Dansen en reizen zijn onze passies en we staan te poppelen jullie onder te dompelen in de Colombiaanse salsa wereld. Sinds we onze deuren hebben geopend, hebben we ons toegewijd aan het plannen van een salsa tour die onze medereizigers jarenlang mooie herinneringen zullen bezorgen. We leren je graag kennen dus neem contact met ons op, de eerste stap naar een onvergetelijke reis!

P1155705_edited.jpg

Wat betekent Quimbara eigenlijk, of wat is het? Het zit zo: Quimbara is een van onze lievelings salsanummers, lees hieronder het verhaal erachter. Quimbara is een essentieel salsanummer dat voor het eerst werd opgenomen door Celia Cruz, een populaire Cubaanse zangeres, en Johnny Pacheco, een Dominicaanse artiest, voor hun gezamenlijke album Celia & Johnny uit 1974. ​Herhaald als een constant refrein, probeert de betekenisloze titel van het nummer een duidelijk ritme te creëren dat een verscheidenheid aan Latijns-Amerikaanse stijlen bevat, waaronder rumba en guaguancó, die beide worden genoemd in de pretentieloze Quimbara-teksten die het leven vergelijken met dans. Geschreven door de toen nog weinig bekende Puerto Ricaanse songwriter Junior Cepeda, blijft Quimbara zijn bekendste nummer van de tientallen deuntjes die hij had geschreven voor zijn tragische dood op 21-jarige leeftijd. Volgens de Cubaanse muzikant Alexis Méndez bood Junior Cepeda Quimbara aan aan zijn idool, Johnny Pacheco, in de hotellobby. Omdat hij snel van de obsessieve man af wilde, vroeg Pacheco om de partituur, maar Cepeda zong gewoon de melodie voor hem, en uiteindelijk dansten ze allebei de salsa daar op de hoteltrap. Bron: Serg Childed (2021) Quimbara: meaning and origin of the best-known salsa - musictales.club

Misschien vroeg je het je af...
 

bottom of page